Professionele Trainer - Coach

De opleiding professionele coach - trainer bij BeWolved bestaat uit zes opleidingsdagen en is bedoeld voor iedereen die zich wil laten opleiden in coachingstechnieken (managers, teamleaders, Hr professionals of zelfstandig coaches) om toe te passen in context van een organisatie/bedrijf of als zelfstandige coach voor particuliere begeleiding van coachees.

Wil jij graag professionele coach of trainer worden?

Herken jij je in één van deze situaties?

 • Je bent nieuw in het vak en droomt van een eigen coachingspraktijk of wil graag in ondernemingen opleidingen faciliteren.
 • Je bent leidinggevende of hebt ambitie om door te groeien en je wil je verdiepen in hoe je een team beter kan coachen en motiveren.
 • Je hebt je eerste stappen als coach of in een coachend beroep al genomen, maar je wil jouw coachings- en trainingstechnieken verbeteren, verdiepen of bijschaven met innovatieve of meer professionele technieken en werkvormen.

Dan ben je aan het juiste adres!

In deze opleiding leer je hoe je op een goede en kwalitatieve manier je clienten kan begeleiden, we brengen een uitgebreide waaier van werkvormen in beeld en we gaan dieper in op jouw coachingsvaardigheden, versterken je inzicht en mensenkennis.
De opleiding is zeer hands-on en we rekenen op jouw goed humeur en input.
Je krijgt een solide basis aan concrete kennis mee, die we ook steeds gaan omzetten naar oefeningen voor de praktijk.

Heb je de opleiding met succes voltooid, dan ontvang je het certificaat professionele coach.

Timing

De eerstvolgende opleiding gaat van start in week 40
We verwachten je voor de opleidingsdagen graag vanaf 8u30 en voorzien te starten om 9u.  We voorzien het einde van de dag tussen 16u30 en 17u.

Locatie

De opleiding gaat door in ons kantoor Heiveldekens 9J te Kontich. (er is parking voorzien voor de deur)

De doelstelling

Na het volgen van deze opleiding ken jij de fundamentele coachingsprincipes en methodieken.

Hierdoor ben je perfect voorbereid om als professionele coach bij elk soort situaties de gepaste coaching aan zowel particulieren als organisaties te bieden.

Zo beheers je

 • Een coachende attitude, de basisstructuur van een coachingsgesprek en de do en don’ts van coaching
 • De verschillende fundamentele coachingstechnieken en vaardigheden volgens een universeel coachingsmodel en bezit je een krachtige kapstok voor diepgaande vraagstelling.
 • Methodieken en tools om coachees of medewerkers te begeleiden bij emoties doorheen veranderingen.
 • Om als coach de gepaste aangeleerde tools in te zetten bij het omgaan met weerstand en lastige situaties bij je coachee of de medewerker in de onderneming.
 • De technieken om waarden, motivatoren en onderliggende drijfveren te ontdekken bij je coachee of bij de medewerker.

Inhoud

Tijdens deze opleiding worden concrete en resultaatgerichte tools aangeleerd, gaan we in op de coachende attitude, die je dan metaal kan omzetten naar de praktijk.

 

 • 2 inleidende opleidingsdagen waarin zowel theorie wordt aangeleerd in combinatie met uitgebreide praktijktechnieken. Tijdens deze dagen worden de algemene coachingsprincipes en vaardigheden aangeleerd volgend een universeel coachingsmodel.
 • 3 master opleidingsdagen waarin de coachingsvaardigheden worden verdiept met theorie, ervaringsgerichte oefeningen en supervisie zodat deelnemers klaargestoomd worden om op professioneel niveau te coachen volgens vooropgestelde criteria
 • 1 evaluatie en accreditatie dag waarbij je na het afleggen van de eindevaluatie je deelnamecertificaat en/of diploma in ontvangst mag nemen!

Methode

Deze opleiding wordt gegeven door ons ervaren team van trainers.

Tijdens de opleidingsdagen geven we je een solide fundament aan zowel theoretische kennis als praktische toepassingen.
Je krijgt bij aanvang een didactische bundel met de inhoud van de volledige opleiding, alsook meerdere werkvormen en oefeningen.

We voorzien voldoende tijd voor inoefening en verdieping, zodat je na de opleiding klaar bent om actief aan de slag te gaan.

Uiteraard staan de trainers van BeWolved graag voor je klaar als je nog bijkomende vragen of info hebt rond specifieke thema’s.

BeWolved

gelooft in het potentieel van elk individu, om zich optimaal te ontplooien en dit zowel op professioneel als op persoonlijk vlak zodat elkeen zijn waarden en talenten ten volle kan inzetten.

Naast een coaching- en trainingscentrum, is BeWolved ook een erkend loopbaancentrum. Ons team van betrokken coaches staan klaar om in openheid en vertrouwen onze klanten te ondersteunen bij het verbeteren van hun prestaties en om hun doelen te bereiken, zowel op persoonlijk als op professioneel vlak.

Praktische info

De kostprijs voor deze opleiding bedraagt € 1950 (excl btw).
In deze kostprijs zijn volgende zaken inbegrepen:
– Catering en dranken tijdens de opleidingsdagen
– Didactisch materiaal inclusief toolbox met oefeningen, werkvormen en tools
– Na het succesvol afleggen van het oefen- en evaluatiemoment de laatste opleidingsdag ontvang je je certificaat professionele coach – trainer.

 

Na inschrijving ontvang je van ons per mail de factuur.
Je kan kiezen voor een gespreide betaling (2 x € 1050)

 

Let op, wanneer je je inschrijft geldt een verbintenis tot betaling van het inschrijfgeld.  Na inschrijving ontvang je een bevestiging via email.

Het is mogelijk je deelname aan de opleiding te annuleren.  Je doet dit via email naar loopbaancentrum@bewolved.be
Bij annulatie tot een maand voor de startdatum van de opleiding wordt een annulatiekost van € 150.00 aangerekend.  Na deze datum ben je het volledige deelnamebedrag verschuldigd.